Alle collectiesCommunicatieCommunicatie met huurders
Hoe geeft u uw verzendingsvoorkeuren aan ?

Geef voor elk type communicatie aan welke verzendmethode en ontvangers de voorkeur hebben.

Margo Van den Broecke avatar
Geschreven door Margo Van den Broecke
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is het nut van het instellen van uw verzendvoorkeuren ?

Het instellen van uw verzendvoorkeuren is relevant wanneer :

• Voor automatische verzending van mededelingen (indexering, betalingsachterstanden en huurontvangsten). Hiermee kunt u de verzendwijze en de ontvanger(s) aangeven.

• Bij gegroepeerde mailings zal rekening worden gehouden met uw verzendvoorkeuren.

Standaard worden alle mededelingen per e-mail verzonden naar alle huurders van het contract (die in Smovin zijn ingegeven).

Hoe te werk gaan

Selecteer in uw accountinstellingen 'Communicatie' aan de linkerkant van uw scherm.

U heeft zicht op alle communicaties tussen verhuurder en huurder. Voor elk van hen kunt u een voorbeeld zien van de klassieke inhoud en kunt u :

• Een geprefereerde verzendingsmethode: SMS, e-mail, brief of aangetekende brief

• En de ontvanger(s): hoofdhuurder, alle huurders, borgsteller. *Indien de hoofdhuurder een bedrijf is, zal de mededeling worden gericht aan de hoofdvertegenwoordiger.

Als u voor e-mail heeft gekozen als de verzendmethode van uw voorkeur, kunt u een contactpersoon toevoegen in Cc of Bcc.

⚠️ Wees ervan bewust dat deze persoon zal worden gekopieerd in alle automatisch verzonden e-mails en alle bulkcommunicatie, indien van toepassing.

U kan daarna, indien nodig, deze regels aanpassen op het niveau van het individuele contract door te klikken op Uitzondering toevoegen. Dit is alleen nuttig als u de algemene regels niet wilt toepassen op dat contract. Selecteer vervolgens het contract en configureer :

• De verzendingsmethode.

• De afzender (Standaard is de eigenaar of de vertegenwoordiger van het bedrijf).

• De ontvanger(s).